Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Tips Για Σκληρά Νύχια


Νομίζω πως οι περισσότερες από μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε  το ίδιο πρόβλημα: Νύχια που σπάνε εύκολα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τα βάφουμε και να τα ξαναβάφουμε κ.ο.κ. Στο σημερινό άρθρο θα σας αναφέρω τρόπους για πιο σκληρά νύχια που δοκίμασα και είχαν αποτέλεσμα σε μένα!
1. Σωστό λιμάρισμα. Και όμως, είναι πολύ σημαντικό να λιμάρουμε τα νύχια μας με συγκεκριμένο τρόπο για να αποφεύγουμε το ξεφλούδισμα και αυτό το πετυχαίνουμε με το να μη λιμάρουμε κρατώντας τη λίμα κάθετα.
2. Χρήση γαντιών. Ο καταλληλότερος τρόπος για να προστατεύσουμε τα νύχια μας από νερά, απορρυπαντικά κ.ά. τα οποία κάνουν τα νύχια μας πιο ευαίσθητα. Θα ήταν καλό να φοράμε γάντια όταν κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού (σαν σωστές νοικοκυρές που είμαστε)!!
3. Ενυδατική κρέμα. Το συγκεκριμένο 
tip κάνει καλό και στα νύχια (τα καθιστά πιο σκληρά και δυνατά) αλλά και στην επιδερμίδα μας,  οπότε μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια!
4. Νερό με αλάτι. Το δοκίμασα και οφείλω να ομολογήσω πως είδα σημαντική διαφορά… Δύο φορές την εβδομάδα έβαζα σε ένα μπολ χλιαρό νερό προς το κρύο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι… Άφηνα τα χέρια μου μέσα για 20’ και αφού τα σκούπιζα έβαζα μια ενυδατική για τόνωση (αν έχετε δουλειά ταυτόχρονα μπορείτε να βάζετε ένα-ένα τα χέρια σας έτσι ώστε να έχετε το άλλο ελεύθερο)!
5. Προσθέστε περισσότερο ασβέστιο και νερό στην καθημερινότητά σας όχι μόνο για να αποτρέψετε το σπάσιμο τους, αλλά και για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.
6. ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ. Αυτή η κακιά συνήθεια τα αποδυναμώνει με αποτέλεσμα να σπάνε πανεύκολα!
7. Κάντε μία φορά την εβδομάδα μασάζ στα νύχια σας με ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε μεγάλο βαθμό τα νύχια μας με αποτέλεσμα να δείχνουν (και να είναι)πιο υγιή…
8.Μην τα ταλαιπωρείτε κάνοντας συχνά τζελ. Με το τζελ τα νύχια αποδυναμώνονται και γίνονται πολύ λεπτά και κατά συνέπεια σπάνε πιο εύκολα.
9. Αποφύγετε τα βερνίκια που στεγνώνουν γρήγορα, γιατί περιέχουν περισσότερο αλκοόλ από τα υπόλοιπα με αποτέλεσμα να χαλάνε τα νύχια. Αν βιάζεστε να τα στεγνώσετε χρησιμοποιήστε ένα μπολ με πάγο, γεμίστε το με κρύο νερό και βάλτε μέσα τα χέρια σας για 1-2 λεπτά.

Αυτά ήταν τα δικά μου μυστικά για πιο σκληρά νύχια. Περιμένω και τα δικά σας 
tips!!  

2 σχόλια: